Известната българска писателка Людмила Филипова използва социалните мрежи, за да изкаже

...
Известната българска писателка Людмила Филипова използва социалните мрежи, за да изкаже
Коментари Харесай

Людмила Филипова: Мангъров за малко да умори детето ми

 Известната българска писателка Людмила Филипова използва обществените мрежи, с цел да изкаже своето мнение по отношение на честите медийни изяви за доцент Атанас Мангъров. Внучката на Гриша Филипов прави потресаващи разкрития за лекарската процедура на нашумелия напоследък доктор. Тя изрича и своите  разсъждения по отношение на кризисната ситуация в България и последствията след нея. Ето какво написа тя:

" Според мен Мангъров, тъкмо в този момент, е изключително рисков за страната и сигурността ни! Следя го от години и от дълго време съм на това мнение за него и поради отношението му към много други заразни заболявания, само че най-малко преди не бе толкоз обществен и рисков (мислех да премълча по тематиката, само че той прекалява).

Започнах да го проследявам като позиция откакто за малко не умори сина ми преди десетина години против хонорар от 100 лева за съвет: да не върша нищо за малко дете в тежко здравословно положение и висока температура. Добре, че в точния момент се намесиха съществени лекари. После разбрах от много хора, че на консултация взима друго сред 70 и 150 лева съгласно визията на дома, където е извикан за болно дете и съвсем постоянно дава същата " рецепта ". Следих го и като медиен съветник - типа на болестта за него като че ли няма значение - ограниченията, които предлага са все едни - да не вършим нищо.

Но в този момент, е изключително рисков за живота на хиляди и мисля, че всеки разумен и осведомен за протичащото се човек, счита по този начин. Няма да изтъквам голям брой числа за пандемията, която Светът не е изживявал от век, мислех че към този момент не са останали хора, които да не схващат какво се случва в целия свят, и че ограниченията, които той предлага към този момент са отхвърлени във всички страни.

Но очевидно има още не разбрали хора щом цитират този човек горе-долу. Накратко, в случай че 80 - 85% от популацията ни се болести, а 1% би трябвало да почине (както той твърди), това ще са над 60 000 - 70 000 жертви. Но надали ще е 1%. Може да са 3. Или 5. В Италия и Испания са към този момент 10%. Франция и Съединени американски щати са по стъпките им към 10-те % (публична статистика и елементарна математика). Англия ги следва (всички те са със закъснели ограничения, за разлика от у нас - по тази причина и ние към момента направляваме обстановката и не виждаме рецесията!).

Няма и още никаква гаранция, че ще се построи колективен имунитет (за това към момента няма медицински доказателства), както и че вирусът няма да мутира в всеобщото заразяване, което той предлага и да стане още по-страшно, и към този момент и бъдеща ваксина да няма резултат. И тъй наречените Целият свят го разбра, с изключение на Мангъров, който очевидно е решил, че в този момент е уместно време за печелене на известност, обикаляйки ТВ студията с опозицията си, когато всички би трябвало да се обединим.

И още - без работа ще издържим 2, 3 месеца, въпреки и обеднели, би трябвало да се приспособяваме. Но без животи не можем... Всеки един от нас може да влезе в " тези проценти " на сякаш наложителни умрели за създаване на някакъв подозрителен и непризнат в целия свят имунитет! Жертвите са към този момент от бебета, през деца, младежи до възрастни.

И още - здравната ни система няма потенциала на тези в Западна Европа, Китай и Съединени американски щати - в случай че не поддържаме със строги ограничения гладко заразяването, то ще се наложи хиляди българи да умират сами като кучета в домовете си. Мерките са изключително значими, с цел да може здравната ни система, която мощно куца, да поеме и лекува повече заболели последователно. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР